Jämföra bilförsäkringar

Du vet säkert att det finns olika delar av bilförsäkringen. Trafikförsäkringen är obligatorisk för alla fordon i allmän trafik. Halvförsäkringen och helförsäkringen är däremot frivilliga att teckna. Det rekommenderas dock alltid att du tecknar till en halvförsäkring. Du får då ett relativt starkt försäkringsskydd mot många typer av skador till en ganska billig penning. Helförsäkringen kompletterar med vagnskada, det vill säga ersättning för kostnader för reparation av skador som du orsakar själv. Vagnskadeförsäkringen är ofta inte särskilt nödvändig för äldre bilar eller bilar med ett lågt värde.


Försäkringsbolag Info Prisuppgift
Insplanet jämför alla försäkringar
Snabbt svar från Compricer

Enkelt att jämföra med bra verktyg

När du ska välja bilförsäkring ska du först bestämma dig för önskad omfattning, till exempel halvförsäkring eller helförsäkring. Nästa steg är att kika på respektive försäkringsmoment och helt enkelt jämföra olika försäkringsbolag. För att denna jämförelse inte ska ta en enorm massa tid i anspråk kan det vara klokt att välja ut en handfull försäkringsbolag. För en halvförsäkring ska du jämföra villkoren för stöld, maskinskada, brand, glas, räddning och otur samt rättsskydd. För en helförsäkring ska du framför allt kika på villkoren för vagnskada.

volvo bilförsäkringar
Teckna försäkring till Volvo

En genväg är att använda smarta verktyg på nätet. Konsumenternas Försäkringsbyrå har en smart tjänst på nätet genom vilken du kan ta del av redan gjorda jämförelser mellan ett antal försäkringsbolag när det gäller både halvförsäkring och helförsäkring. Här kan du också se hur nöjda försäkringsbolagens nuvarande kunder är genom uppgifter från Svenskt Kvalitetsindex.

Jämför priser

När du har svart på vitt på vilka försäkringsbolag du bör kika närmare på, måste du först begära prisförslag innan du slår till. Om erbjudandena i övrigt är likvärdiga väljer du självklart det försäkringsbolag som erbjuder det lägsta priset. Prioritera dock aldrig pengarna före tryggheten och säkerheten.

För att jämföra priser behöver du bara vända dig till respektive försäkringsbolag med uppgifter om bilens registreringsnummer, antal mil per år, med mera. Du förbinder dig aldrig att teckna en försäkring bara genom att begära ett prisförslag.


Försäkringsbolag Info Prisuppgift
Insplanet jämför alla försäkringar
Snabbt svar från Compricer